Loading...
Werkwijze 2018-03-23T23:00:26+00:00

PIERCINGS

Om een piercing te kunnen zetten, gebruiken we een disposable pen en piercingklem, die na elke klant weggegooid wordt zodat het overbrengen van bacteriën nihil blijft. De klem wordt in de fabriek gesteriliseerd en wordt pas uit de verpakking verwijdert als de piercing wordt gezet. Daarna wordt de te piercen plek schoongemaakt met medische alcohol 70% en wordt de plaats bepaalt door middel van een pen en vernier calipser (soort liniaal). Als deze door de klant is goed gekeurd dan kan het piercen beginnen.

Na het zetten van de piercing worden alle gebruikte instrumenten weggegooid of gesteriliseerd en wordt de stoel, trolley en het werkblad met alcohol schoongemaakt. Zodat de hygiëne gewaarborgd blijft.

Heb je nog vragen na aanleiding van het hierboven vermelde dan kan je die altijd stellen. We staan je graag te woord zodat alles duidelijk is voor je een piercing of tattoo laat zetten. Het is immers al spannend genoeg!

WERKWIJZE & HYGIËNE

Een piercing dient gezet te worden onder de meest hygiënische omstandigheden. Onze winkel voldoet daarom ook aan de normen die de GGD/RIVM verplicht stelt.

DE WANDEN & VLOER

De wanden en vloeren zijn bekleed met vocht afneembaar materiaal dat ondoordringbaar is voor water. De winkel is uitgerust met een No-Touch kraan en alcohol- en zeepdispenser.

STERILISATIE

Voor het schoon rillen van instrumenten zoals scharen, tangen en sieraden wordt een ultrasoon reinigingsbad gebruikt. Hierbij wordt aangekleefd vuil (o.a. bloed) los getrild.
Nadat de instrumenten en piercingsieraden in de ultrasoon zijn geweest, worden ze afgespoeld en ingepakt in laminaatzakjes. Daarna worden ze in de stoomsterilisator gelegd. Hierin worden ze bij hoge temperatuur en onder hoge druk gesteriliseerd.
Op het laminaatzakje zit een indicator-strip die verkleurt als het in de sterilisator is geweest. Dat voorkomt verwisseling van gesteriliseerde en niet gesteriliseerde materialen. De klem wordt in de fabriek gesteriliseerd . Alle zakjes met benodigde steriele materialen worden pas opengemaakt wanneer de piercing gezet wordt.

NAALDEN

We gebruiken uitsluitend steriele disposable naalden bij het zetten van een piercing. Dat betekent dat een naald maar één keer wordt gebruikt. Na gebruik wordt de naald in een speciale naaldencontainer gedaan. Als de naaldencontainer vol is wordt deze naar de apotheek gebracht voor vernietiging.

HANDSCHOENEN

Tijdens de procedure van het zetten van de piercing gebruiken wij minimaal 2-3 paar handschoenen, dit om de hoogst waardige hygiëne te kunnen waarborgen.